A rajzkészség fejlesztése


Fekete-fehér alaptanfolyam

Időpont: augusztus 18-21. (csütörtöktől vasárnapig)
Helyszín: Szebb Életért Központ

http://www.szebbeletert.hu/esemenyek/jobbagyfeltekes-rajzolas-tanfolyam

A négynapos rajztanfolyamon megdől az az előítélet, miszerint a rajztudás csupán néhány különleges képességgel megáldott személy kiváltsága. A tanfolyami résztvevők megtanulnak a képzőművész szemével látni, a képzőművész agyával gondolkodni. Visszamennek arra a pontra, ahol a művészi fejlődésben gyerekkorukban elakadtak, és újra megtalálják igazi, játékos, felfedező kedvű, kreatív énüket. Eljutnak a pálcikaembertől a valósághű portréig.

Ez a jobbagyféltekét intenzíven megmozgató módszer, melynek célja felébreszteni a mindenkiben ott szunnyadó művészt, elsősorban a valóság utáni realisztikus fekete-fehér rajzolás alapjainak elsajátítására irányul. Hatékonyan oktatja a képzőművészi nyelv alapjait: a kontúrok, a tér és a forma, az arányok, valamint a fények és árnyékok érzékelésének és kifejezésének módját. Olyan útravalót ad, ami eztán segít bármilyen kihívással szembenézni és lehetővé teszi a további önálló fejlődést.

Talán ennek is köszönhető, hogy ezeket a tanfolyamokat nem csak a tanulni vágyó kezdők, hanem a szakma képviselői is látogatják, képzőművészek, építőművészek, formatervezők, művészeti iskolák hallgatói, művészettörténészek, művészetterapeuták és vizuális nevelőtanárok is nagy számban részt vettek már. De azok is megtalálják számításukat, akik „csak" a személyiségüket szeretnék sokoldalúbbá tenni, vagy a kreativitásukat szeretnék növelni.

A tanfolyamon a valóság, reprodukció és fotó utáni rajzolás is szerepet kap, a negyedik napon pedig minden résztvevő elkészíti saját realisztikus önarcképét.

Budapesten Lukács Zsolt és Rácz Noémi, szlovákiai képzőművész házaspár tartja a 4 napos kurzust

Weboldaluk: kreativart.sk/hu
Első nap
Negyedik nap


Első nap
Negyedik nap


Első nap
Negyedik nap


Első nap
Negyedik nap


3kep 12

Ajánlott irodalom: Betty Edwards - Jobbagyféltekés rajzolás

Színes tanfolyam

A háromnapos tanfolyam tovább bővíti gyakorlati tapasztalatokkal és elméleti ismeretekkel a résztvevők apparátusát. Megismerteti a színek varázslatos világát, a színelmélet alapjait, a színek szimbolokáját és kifejezőerejét (nem csak) a képzőművészetben.

A résztvevők megtanulják a színkeverés alapjait, megtudják, hogyan lehet kikeverni bármilyen tónust akár mindössze a három alapszínből, felismerni a minket körölvevő világ sokszor látszólag beazonosíthatatlan színeinek összetételét, kifejezni az ábrázolt dolgok anyagszerűségét, a satírozás fortélyait.
A színek megismerésével egy egészen új és izgalmas világ tárul fel - aki ebbe a kalandba belekóstol, eztán más szemmel látja a világot. A tanultak visszatükröződnek az élet minden területén és mindenhol a hétköznapokban, ahol a színeknek jelentőségük lehet. A tanfolyamon színes ceruzával készülnek rajzok fotó és valóság után, de a frappáns, könnyen elsajátítható és hatékony színkeverési technikák általánosak, ezért a tanultak a későbbiekben minden festészeti technikában használhatóak - az akvarelltől az olajfestészetig. A tanfolyamról a résztvevő saját maga alkotta szép, reprezentatív, kiállítható képekkel és egy nagy adag sikerélménnyel távozik.


Festőtábor Tésenfán

Kezdő és haladó amatőr művészeknek szóló, 6 különböző tematikájú festőtáborba várnak minden alkotni vágyót, aki szeretné továbbfejleszteni tudását, tehetségét, különös tekintettel a jobbagyféltekés rajztanfolyamot végzettekre.
RÉSZLETEK ITT: alkototabor.hu